De Levensmemografie

Gewone mensen bestaan niet !

Misschien wel de meest waardevolle versie van de memografie is de Levensmemografie. Het beschrijft uw levensverhaal en is daardoor het best vergelijkbaar met de biografie. Het uitwerken van uw levensverhaal tot een memorabel boekwerk is een uiterst zorgvuldig traject waar heel veel bij komt kijken. MijnMemografie verzorgt het gehele traject van interviews tot aan de uiteindelijke uitgifte van uw eigen boek. U hoeft zich alleen nog maar te richten op het verhaal zelf, op de beleefde avonturen, de gepassioneerde romances of gespannen relaties, de bevlogen carrières en bijzondere ontmoetingen, uw ouders en voorgangers, een oorlog of overstroming, de heimelijke genoegens en de visionaire besluiten, de misstappen in uw leven en de fantastische reizen, de kleine drama’s en grote verliezen, de bittere tegenslagen maar ook de zoete overwinningen, de momenten van ultiem geluk maar misschien ook de scheiding of het ziekbed, het eigen bedrijf of de uit de hand gelopen hobby, het wonder van de kinderen en de diepgewortelde vriendschappen en ga zo maar door. Maar wat u ook heeft meegemaakt, u blijft altijd degene die bepaalt wat er wel en niet in uw boek terecht komt!

Voor uzelf of voor een ander ?

Een carrièrememografie kan een mooie afsluiting zijn van het hoofdstuk werk uit uw leven. Echter, een carrièrememografie kan evengoed over de carrière van bijvoorbeeld uw werkgever, uw vader of een pensionerende medewerker gaan dat u die persoon als een buitengewoon origineel en waardevol geschenk aanbiedt.

De werkwijze

Onze memografen beschikken over uitstekende schrijf- en interviewvaardigheden en zijn breed onderlegd en georiënteerd. Door middel van diverse diepgaande interviews, die het karakter hebben van een goed gesprek, slimme vragenlijsten en aan de hand van beschikbaar foto- en videomateriaal, social media, dagboeken, brieven, fotoalbums, plakboeken, publicaties en ga zo maar door, maken we een uitgebreide ontdekkingsreis door de geschiedenis en wordt uw verhaal compleet uit de doeken gedaan. Het verhaal wordt, waar relevant en ondersteunend, voorzien van speciaal geslecteerde foto's, tijdslijnen, plattegronden of andere illustraties en bijlagen.

Daarna werken we het verhaal op een aansprekende en meeslepende wijze uit en verrijken dit met relevante historische wetenswaardigheden op de door u geselecteerde interessegebieden. Hierdoor worden uw persoonlijke belevingen in de juiste tijdsgeest geplaatst en wordt het verhaal nog boeiender en herkenbaarder voor andere lezers.

Voor een representatieve variant van de Levensmemografie gaan we uit van een boekwerk van minimaal honderd pagina's waarbij een gemiddelde pagina ongeveer tweehonderdvijftig worden bevat. Voor een stevige basis en een goed perspectief op het verhaal hebben we hiervoor minimaal vijf interviews nodig met de hoofdpersoon zelf en wellicht ook met familieleden of vrienden voor een nog bredere kijk, perspectief of gewoon leuke anekdotes. 

 

Wat kost het?

De kosten voor de Levensmemografie worden berekend aan de hand van het aantal pagina's en de uitgave variant waar u voor kiest. De prijs per pagina en uitgave varianten vindt u hier. Indien u al toe bent aan een vrijblijvend kennismakingsgesprek, neem dan contact met ons op voor een afspraak en ontvang een gratis exemplaar van onze eerste uitgave: "Sonate van een laatbloeier - Het leven van Sofie Witteveen".