De Familiememografie

Over intriges, relaties, geheimen en zwarte schapen...

Het genre van de familiegeschiedenis is in de literaire wereld aan een ongekende opmars begonnen. Prachtige boeken als 'Het lot van de familie Meijer' van Charles Lewinsky en 'De Wertheims' van Silvia Tennenbaum, gaven dit genre recent een enorme zet in de rug en is door vele lezers ontdekt en omarmd getuige de verkoopcijfers. De lezers verslinden deze verhalen, en terecht! Want naast de voor iedereen herkenbare historische context, herkennen velen de familietragedies en hoogtepunten, de rijkdom en de armoede of het verval of juist de wederopstanding van een familie door de decennia of zelfs eeuwen heen.

Voor uzelf, uw familie of uw nabestaanden

Mischien maakt u zelf wel deel uit van zo'n rijke familiegeschiedenis of kent u mensen waarvan de familiegeschiedenis eigenlijk niet onbeschreven mag blijven. Als u denkt dat een boekwerk of een familiegeschiedenis alleen is weggelegd voor de spaarzame welgestelde families onder ons heeft u het mis! Met MijnMemografie.nl wordt ook uw eigen familiegeschiedenis meeslepend en pakkend beschreven en als u het aandurft deze uit te geven, desgewenst anoniem gemaakt, kunt u daar zelfs nog aan verdienen!

Een Familiememografie laat u nooit alleen voor uzelf alleen uitwerken. Als een tussenpaus in uw familiegeschiedenis heeft u de kans om het verhaal van uw familie voor eeuwig vast te leggen, in ieder geval van hoe het is geweest, als eerbetoon aan uw voorouders en als gift aan uw nazaten!

De werkwijze

Voor een representatieve variant van een Familiememografie gaan we uit van een boekwerk van minimaal honderd pagina's waarbij een gemiddelde pagina ongeveer tweehonderdvijftig worden bevat. Het boek wordt, waar relevant en ondersteunend, voorzien van speciaal geslecteerde foto's, tijdslijnen, stambomen of andere illustraties en bijlagen. Om het verhaal uit de doeken te krijgen hebben we minimaal vijf interviews nodig met die ene persoon die als het familiegeweten wordt erkend. Echter, het wordt pas echt veelzijdig als meerdere familieleden uitgenodigd worden hun visie, versies een aanvullende verhalen mee te nemen in het totaal zodat het boekwerk vanuit het familiecollectief vorm wordt gegeven. Bij deze interviews maken we allereerst gebruik van onze standaard vragenlijsten waardoor we de belangrijkste elementen uit een familiegeschiedenis snel aan het licht brengen maar daarnaast zijn fotoalbums, dagboeken, artikelen, brieven enzovoorts van onschatbare waarde om mooie verhalen te doen herleven.

Wat kost het?

De kosten voor de Familiememografie worden berekend aan de hand van het aantal pagina's en de uitgave variant waar u voor kiest. De prijs per pagina en uitgave varianten vindt u hier. Indien u al toe bent aan een vrijblijvend kennismakingsgesprek, neem dan contact met ons op voor een afspraak en ontvang een gratis exemplaar van onze eerste uitgave: "Sonate van een laatbloeier - Het leven van Sofie Witteveen".